Guvernul va pune taxe pe sumele pe care multinationalale le transfera in strainatate

Guvernul va impozita sumele pe care companiile multinaţionale le transferă în străinătate „în încercarea de a-şi reduce baza de impozitare”, a anunţat, joi, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

„Se introduce directiva europeană pentru combaterea externalizării profiturilor companiilor multinaţionale – Directiva UE 1164/2016. Multinaţionalele care evitau până acum plata taxelor în România nu vor mai putea face acest lucru. Se va acorda astfel deducerea limitată a dobânzilor, se va introduce un impozit pentru sumele transferate în afara ţării de multinaţionale în încercarea de a-şi reduce baza de impozitare. Vor fi împiedicate transferurile unor grupuri de firme către filialele lor din paradisurile fiscale şi nu vor mai fi oferite beneficii fiscale obţinute prin aranjamente abuzive între firme”, a susţinut Mişa.

El a adăugat că se vizează şi confiscarea mijloacelor de transport ca măsură în combaterea evaziunii fiscale.

„E vorba de toate mijloacele de transport – maşină, camion, vapor, avion, tren – utilizate de cei care fac evaziune cu bunuri accizabile în plus faţă de confiscarea mărfurilor implicate în evaziune”, a punctat demnitarul.

You May Also Like

One thought on “Guvernul va pune taxe pe sumele pe care multinationalale le transfera in strainatate

  1. Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudinile nu sunt altceva decât deprinderi de gândire. O asemenea deprindere nu este un instinct, ci o reacţie provocată prin repetare. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Lasă un răspuns