Kovesi, cercetată disciplinar de Inspecţia Judiciară

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef adjunct, Marius Iacob, şi procurorul Gheorghe Popovici sunt cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară, în urma sesizării înaintate de foştii anchetatori ai DNA Mihaiela Moraru Iorga şi Doru Ţuluş.

„Apreciind că există indiciile săvârşirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorii Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA, şi Gheorghe Popovici, procuror şef secţie la DNA”, arată IJ într-un răspuns la solicitarea Agerpres.

Sursa citată precizează că sesizarea, la care au fost conexate şi alte sesizări cu obiect similar, a fost repartizată spre soluţionare Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori.

Inspecţia Judiciară arată că, la finalizarea cercetării disciplinare, în funcţie de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare şi sesizarea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii disciplinare.

Procurorii Doru Ţuluş, Mihaiela Moraru Iorga şi Nicolae Marin au depus o plângere la Inspecţia Judiciară în care reclamă modul prin care a fost derulată ancheta internă, în urma apariţiei în presă a unei înregistrări cu procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi în cadrul unei şedinţe de lucru a DNA.

You May Also Like

Lasă un răspuns