Legea salarizării a fost ADOPTATĂ în Parlament

Legea salarizării pentru personalul din sectorul bugetar a fost adoptată în Camera Deputaților, for decizional pe această lege. Legea a trecut deja și de Senat, iar acum va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis la promulgare.

Legea a fost adoptată cu 198 pentru, 26 împotrivă și 46 de abțineri.

Legea ar putea fi atacată la Curtea Constituțională de către partidele de opoziție. USR și PMP s-au poziționat împotriva legii și nu este exclus să încerce un blocaj prin intermediul CCR.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis are mai multe variante la dispoziție, dacă se va arăta nemulțumit de forma legii salarizării. El o poate trimite în Parlament la reexaminare sau o poate contesta la Curtea Constituțională.

De altfel, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că Parlamentul a accelerat adoptarea legii la începutul lunii iunie, tocmai pentru ipoteza în care președintele o va ataca la CCR. Liderii PSD speră ca o eventuală contestație să fie rezolvată de judecătorii CCR, în așa fel încât legea salarizării să intre în vigoare de la 1 iulie 2017.

Acestea sunt variantele de lucru, pentru că, în acest moment, nu avem niciun anunț din partea vreunui partid parlamentar sau a președintelui Klaus Iohannis referitor la intenția de a ataca Legea salarizării la Curtea Constituțională.

You May Also Like

Lasă un răspuns