Liviu Radu, primarul din Caracal, și-a luat iPhone pe bani publici

Reprezentantii Primariei municipiului Caracal au achizitionat, incepand cu sfarsitul lunii martie pana la sfarsitul lunii aprilie, prin intermediul sistemului electronic de achizitii publice, mai multe aparate de telefonie mobila, de ultima generatie, relateaza News.ro.

Primarul municipiului Caracal, Liviu Radu (Foto, stanga lui Dragnea), a declarat ca bunurile sunt folosite atat de catre el, cat si de alte persoane angajate in unitatea administrativ-teritoriala.

Primul aparat de telefonie mobila marca Apple Iphone a fost achizitionat in luna martie, iar in luna aprilie au fost achizitionate alte bunuri, municipalitatea din Caracal platind cel mai mare pret pe un Apple iPhone 7 Plus 128GB Jet Black, achizitionat de la PCBIT ELECTRONICS S.R.L. cu suma de 3,697.48 RON.

“Am cumparat sapte telefoane cu acordul consilierilor locali, a fost o decizie transparenta. Am decis sa le achizitionam pentru a face un lucru bun, iar un lucru bun se face cu produse de calitate, mai bine am luat un telefon bun care sa ne tina mai multi ani. Am eu un telefon, viceprimarul, dar si sefii de servicii si directorii din Primarie. In plus, cu ajutorul lor vedem imagini surprise de camerele video din oras pentru ca avem mai multe zone supravegheate”, a declarat, pentru News.ro, Liviu Radu, primarul municipiului Caracal.

Intrebat de aceste achizitii, seful Serviciului de specialitate din cadrul Primariei Caracal, Gabriel Mogosanu, a precizat ca nu el a decis cumpararea acestor telefoane.

“Eu sunt un simplu executant, altii au vrut sa le cumpere. Eu fac doar ce mi se spune”, a declarat Gabriel Mogosanu.

Si primarul PSD al comunei Pestisani din judetul Gorj a achizitionat cele mai scumpe modele de telefon iPhone, platind 889 de euro pe fiecare. In luna februarie, el spunea despre protestatarii din Bucuresti ca sunt „aurolaci cumparati, ingusti la minte”.

Potrivit site-ului e-Licitatie, Primaria Pestisani a achizitionat doua telefoane iPhone la pretul de 889,35 euro fara TVA si 3 Galaxy S8 la pretul de 716,10 euro bucata. In total, primarul Cosmin Pigui (Foto, primul din dreapta) a platit aproape 4.000 de euro din banii comunitatii.

pestisani

Informatia a fost data publicitatii, pe Facebook, de catre Catalin Tenita.

„1. Pentru posesorii de Iphone7. Cati dintre voi au varianta de top – aia cu 256 GB?

2. Pentru posesorii de Samsung Galaxy. Cati dintre voi au upgradat la S8 (disponibil in Romania din 21 aprilie 2017)

Primaria din Pestisani, Gorj (3732 locuitori – in scadere cu 500 de oameni fata de recensamantul anterior) se respecta. Si face lucrurile eficient (7 minute de la initiere la atribuire in SEAP)”, a scris Tenita pe pagina sa.

Primarul Cosmin Pigui s-a remarcat si in timpul protestelor anti-OUG 13 de la inceputul anului. El i-a atacat violent pe protestatari, declaratiile sale fiind preluate de presa de la Bucuresti.

„Vad ceva prostime si multa prostie! Niste aurolaci cumparati sau prea ingusti la minte sa faca fata manipularii realizate de oamenii lui Soros! Ghinion! Va stiu pe toti atoatecunoscatorii ONG-isti si ziaristi din Bucuresti ca slugi finantate de Soros! Guvernul Romaniei este legitim! Sa nu venim noi in Bucuresti! Milioanele!“, scria Pigui pe Facebook, citat de Adevarul.

You May Also Like

Lasă un răspuns