Ludovic Orban despre Daniel Zamfir: Nu există niciun lider PSD care să-l egaleze la atacurile împotriva PNL

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, că propunerea de excludere din partid a senatorului Daniel Zamfir a venit din cauză că acesta nu a respectat hotărârile conducerii şi a atacat sistematic partidul. Orban spune că niciun lider PSD nu a reuşit să-l egaleze pe Zamfir în ceea ce priveşte atacurile la adresa PNL, scrie news.ro.

“Am formulat propunerea de excludere. Motivele care au stat la baza acestei propuneri sunt nerespectarea hotărârilor organismelor statutare ale partidului şi atacuile sistematice asupra conducerii PNL, împotriva liderilor PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a spus că a monitorizat presa timp de patru luni şi niciun lider PSD nu a reuşit să-l egaleze pe Zamfir în ceea ce priveşte atacurile la adresa PNL.

“Chiar făceam o monitorizare de presă pe ultimele patru luni, nu există niciun lider PSD care să-l egaleze pe Zamfir la atacurile împotriva PNL şi împotriva leadership-ului PNL. Nu o fac cu plăcere, sincer, dar sunt obligat să o fac, pentru că PNL are destui adeversari şi întotdeauna cei mai periculoşi adeversari sunt cei pe care nu îi cunoşti. Ştiţi vorba aia <>”, potrivit liderului PNL.

Întrebat dacă nu este vreo problemă că, prin excluderea lui Daniel Zamfir partidul va pierde un senator, Orban a replicat: “Sunt convins că reprezentarea PNL în Parlament va fi la fel de puternică şi de hotărâtă, chiar dacă se va lua această decizie”.

Biroul Executiv National al PNL a decis la finalul lunii martie excluderea din partid a senatorului Daniel Zamfir, fost preşedinte al Comisiei economice din Senat şi iniţiatorul legii pentru plafonarea dobânzilor la creditele bancare. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, la finalul şedinţei, că a avut suficientă răbdare în privinţa lui Zamfir, căruia i-a dat trei avertismente publice.

Decizia de excludere a senatorului Daniel Zamfir a fost adoptată în Biroul Executiv National al PNL cu 25 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi doua nule, Alina Gorghiu şi Marian Petrache fiind cei care au propus o sancţiune mai uşoară. Hotărârea va trebui validată de Consiliul National al PNL.

„Sunt un om care cu greu mă hotărăsc să iau o decizie de sancţionare a cuiva. Am avut suficientă răbdare, am lansat trei avertismente publice şi nu numai că nu şi-a corectat atitudinea, ci (…) şi-a intensificat atacurile la adresa mea, împotriva colegilor mei şi împotriva deciziilor partidului, iar acest lucru nu poate fi tolerat de conducerea partidului”, a declarat atunci preşedintele PNL, Ludovic Orban.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns