Manele la TIFF 2017. S-a dansat pe melodiile lui Dan Bursuc

Peste 800 de oameni au dansat pe manele la TIFF 2017, organizat la Cluj-Napoca. Cu toții au asistat la proiecția filmului documentar „The new gipsy kings” (Regii manelelor), apoi au chefuit pe ritmurile manelelor interpretate de Dan Bursuc și trupa Kana Jambe.

Sala Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca s-a umplut până la refuz, miercuri seară, pentru a viziona documentarul „The new gipsy kings” (Regii manelelor). Nu au fost doar fani ai manelelor, după cum a susținut Cristian Hordilă, managerul TIFF, pentru că scopul proiecției a fost cel de a promova diversitatea.

 „Au fost miercuri seară peste 800 de persoane la proiecţia documentarului The new gipsy kings (Regii manelelor) şi la concertul de după. Ce a fost îmbucurător a fost faptul că în sală a fost un mix de persoane, nu doar fani ai manelelor, pentru că scopul proiecţiei a fost de a promova diversitatea şi de a deschide minţile şi de-o parte şi de alta. Concertul de după a fost unul dintre highlights-urile care va marca această ediţie a TIFF, toată lumea s-a dezlănţuit, iar trupa Kana Jambe, care apare şi în filmul documentar, ne-a făcut o surpriză. Ne-a indus în eroare cu două-trei manele şi apoi au trecut la o muzică ţigănească clasică. Pe scenă a urcat şi a cântat şi Dan Bursuc, care a şi discutat cu cei din sală, iar joi, a participat la o întâlnire cu publicul la TIFF Lounge”, a precizat Hordilă, pentru Mediafax.

Documentarul „The new gipsy kings”, în regia lui Liviu Tipuriţă, a fost produs de BBC. Filmul descrie ascensiunea manelelor și a cântăreților români, care pot câștiga chiar și 20.000 de euro pe seară. Potrivit realizatorilor peliculei, etnia romă este una dintre cele mai sărace și marginalizate din Europa, iar cel mai bun produs de export al acesteia este muzica tradițională, devenită tot mai populară.

Și Tudor Giurgiu, președintele TIFF, a publicat un filmuleț din timpul concertului de manele

 

You May Also Like

Lasă un răspuns