Ministerul Dialogului Social vrea modificarea legii accesului la informaţiile de interes public

Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social (MCPDS) anunţă că sunt consultări privind oportunitatea modificării legii accesului la informaţiile de interes public (544/2001), instituţia precizând că nu se doreşte îngrădirea informării publice.
„Nu există şi nu a existat niciodată intenţia de a modifica Legea nr. 544/2001 a accesului la informaţii de interes public în sensul îngrădirii accesului. Intenţia MCPDS nu este de a restrânge drepturi ci pur şi simplu de a simplifica atât munca cetăţenilor care solicită informaţii cu privire la activitatea şi modul de cheltuire a banului public, cât şi a funcţionarilor publici care sunt puşi să răspundă pe acelaşi subiect de mai multe ori”, transmite ministrul Gabriel Petrea, precizând că mai multe instituţii au semnalat deficienţe ale legii.

Ministerul a transmis solicitări către toate ministerele, prefecturile, consiliile judeţene, primăriilor de municipiu, oraşe, precum şi structurilor asociative ale administraţiei publice locale, pentru a comunica problemele întâmpinate.

„După centralizarea tuturor răspunsurilor vom comunica public dacă este oportună modificarea legii, precum şi propunerile primite în acest sens”, spune ministrul.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns