Ministrul Educației a anunţat că a fost lansată procedura de achiziție pentru manuale noi

Vineri, 9 iunie, ministrul Educației, Pavel Năstase, a anunţat că a fost lansată procedura de achiziție pentru manuale noi de clasa a V-a.

„Conform programului de reînnoire a manualelor, anul acesta este rândul clasei a V-a. Am aprobat prin ordin de ministru programele școlare și am lansat procedura de achiziție pentru manualele noi de clasa a V-a. Suntem într-un grafic, astfel încât pe data de 16 iunie se termină depunerea ofertelor, urmează etapa de evaluare a acestor oferte. Pentru etapa de evaluare, am selectat cadre didactice din învățământul preuniversitar care au gradul I. (…) Sperăm că anul acesta, conform calendarului, să avem manuale școlare noi pentru clasa a V-a înainte de începerea școlii, în luna septembrie, adică în jur de data de 1 septembrie”, a spus ministrul Educației, citat de Agerpres.
De asemenea, a spus că reînnoirea și revizuirea tuturor manualelor din învățământul preuniversitar, potrivit calendarului, ar trebui să se încheie în anul 2026, ceea ce înseamnă un orizont de timp foarte îndepărtat și, de aceea, a gândit un proiect prin care această procedură să se finalizeze în 2020.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns