Ministrul Sănătăţii are planuri mărețe pentru Institutul Cantacuzino

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat miercuri seara că doreşte realizarea unei linii de producţie de capacitate mare pentru vaccinuri la Institutul Cantacuzino, scrie Agerpres.

„Am în vedere şi am discutat şi cu dl prim-ministru posibilitatea de construcţie a unei linii de vaccin, nu una mică, cum este cea din Institutul Cantacuzino, ci una care să producă vaccin nu numai pentru noi, ci şi pentru ţările vecine, pentru că este o problemă. La momentul de faţă sunt doi sau trei producători mondiali de vaccin care au posibilitatea şi au condiţiile să livreze în Europa. Eu cred că dacă Institutul Cantacuzino ar începe să producă vaccin, având în vedere încrederea românilor în produsele Institutului Cantacuzino, şi rata de vaccinare ar creşte”, a spus demnitarul, la un post de televiziune.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că laboratoarele Institutului Cantacuzino ar putea să fie laboratoare de referinţă pentru toată Europa de Est.

„Sunt în căutarea unui manager care să fie şi cercetător, pentru că există o prevedere legală care mă obligă la acest lucru. Aş prefera să fie un manager din afara institutului, care doreşte să relanseze institutul. În Institutul Cantacuzino la momentul de faţă există laboratoare de referinţă care efectuează o serie de teste pentru sistemul de sănătate. Noi am putea să fim laborator de referinţă pentru toată Europa de Est. Niciuna dintre ţările vecine cu noi nu are această posibilitate de laborator de referinţă”, a susţinut Florian Bodog.

You May Also Like

Lasă un răspuns