Moscova ia în calcul furnizarea de sisteme antiaeriene Siriei

 

Generalul rus Serghei Rudskoi, a declarat, sâmbătă, că Moscova poate lua în calcul furnizarea de sisteme antiaeriene S-300 către Siria, ca urmare a atacurilor lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa împotriva regimului condus de Bashar al-Assad, relatează site-ul agenţiei Tass.

”În urma cu câţiva ani, ţinând cont de cererile unor parteneri din Occident, am renunţat la furnizarea de sisteme S-300 către Siria. Însă, ţinând cont de ultimele evoluţii, este posibil să reanalizăm această situaţie”, a declarat generalul rus.

Armata rusă a susținut că sistemul de apărare aeriană din Siria, a cărui armă cea mai modernă este un sistem antiaerian cu vechime de trei decenii, a doborât „71 din 103” rachete trase de SUA și aliații săi, Marea Britanie și Franța.

„Acest lucru demonstrează eficienţa ridicată a acestor sisteme şi excelenta instruire a personalului militar sirian format de specialiştii noştri”, a adăugat Rudskoi.

Rusia a declarat că Siria a folosit S-125, S-200, Buk și Kvadrat pentru a respinge atacul.

Oficialii ruși au numit șase baze militare ca ținte specifice atacurilor de sâmbătă, inclusiv Aeroportul Militar Al-Dumayr, o bază aeriană în apropierea orașului Homs și bazei aeriene Shayrat vizate în 2017. Aproape 80 de rachete au fost interceptate de lansat la baza aeriană din Siria, potrivit informațiilor rusești, scrie Theguardian.

Rudskoi a declarat că Siria a avut sisteme de apărare sovietice pe care Moscova le-a „revizuit complet”, inclusiv sistemele S-200 și rachetele Buk.

Rudskoi a adăugat că militarii sirieni au folosit sisteme de rachete de apărare sovietice cu eficiență ridicată, tragând în jos toate rachetele care vizează patru baze aeriene principale siriene.

Cele mai recente raiduri au subliniat încă o dată modul în care – în ciuda costului umanitar uriaș al războiului din Siria – țara a devenit terenul de testare pentru unele dintre cele mai avansate sisteme de arme din lume, desfășurate atât de SUA, cât și de Rusia.

You May Also Like

One thought on “Moscova ia în calcul furnizarea de sisteme antiaeriene Siriei

  1. Oferta de succes: castiguri part time. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:cita_ct69@yahoo.com

Lasă un răspuns