Noul preşedinte al PNL Harghita s-a dat deja bătut. Nici Orban nu e prea optimist

Noul preşedinte al organizaţiei judeţene din Harghita a Partidului Naţional Liberal (PNL) s-a dat deja bătut în legătură cu o problemă stringentă de pe plan local. Nici Ludovic Orban nu este prea optimist în aceeaşi privinţă.

Este vorba despre Sebastian Victor Buzilă (40 de ani), care a ocupat în ultimii ani funcția de secretar general al organizației, el fiind votat luni de către delegații prezenți la conferința de alegeri desfășurată la Miercurea Ciuc, relatează Agerpres.

Sebastian Buzilă este la al doilea mandat de consilier local în municipiul Toplița și activează în mediul privat, conducând o firmă de expertiză contabilă. El a fost votat de 79 dintre delegații prezenți, în vreme ce contracandidatul său, Adrian Ciobanu, a fost ales de 16 persoane. Fostul președinte PNL Harghita, Stelu Platon (primarul municipiului Toplița) nu a mai candidat și nici nu a putut fi prezent la conferința de alegeri.

Buzilă a declarat, într-o conferință de presă, că este onorat de încrederea acordată de colegii săi, a mulțumit fostei conduceri a organizației și a precizat că în timpul mandatului dorește să închege o echipă mult mai bună, mai funcțională, pentru ca la următoarele alegeri să crească numărul aleșilor locali liberali.

Referitor la comunitatea românească din județ, noul președinte PNL Harghita consideră o problemă faptul că, potrivit noii legi electorale, românii din zonă nu mai au șanse de a fi reprezentați în Parlament și nici nu vede o soluție de rezolvare a acesteia.

Toţi cei 5 deputaţi şi 2 senatori de Harghita aleşi în 2016 sunt de la UDMR.

Prezent la eveniment, Ludovic Orban (candidat la șefia Partidului Național Liberal) a arătat că obiectivul asumat de către noua conducere județeană este ca PNL să devină cel mai puternic partid românesc din Harghita, dar consideră că trebuie să depășească granițele etnice, astfel încât orice român din județ, indiferent de etnie, să se simtă reprezentat. Orban a mai punctat faptul că liberalii harghiteni au nevoie de susținerea puternică a conducerii centrale, chiar dacă „numeric nu sunt foarte multe voturi de obținut aici”.

În urma ședinței de alegeri, au fost desemnați prim-vicepreședinți Marius Țepeluș (consilier local la Miercurea Ciuc) și consilierul județean Ion Proca. Cei au vorbit despre revitalizarea organizațiilor locale din orașele harghitene, precum și despre conectarea zonei Toplița (majoritar locuită de români) la proiectele generale ale județului.

You May Also Like

Lasă un răspuns