Noul test balistic efectuat de Coreea de Nord a eșuat

Noul test balistic efectuat, miercuri, în Coreea de Nord a eșuat, au declarat mai mulți oficiali sud-coreeni, care au precizat că nu este clar câte rachete au fost lansate şi nici care a fost scopul testului, relatează BBC News online, potrivit Mediafax. Exercițiul a avut loc pe coasta de est a țării.

Testul a fost efectuat în zona oraşul Wonsan din estul ţării şi pare să reprezinte răspunsul regimului de la Phenian la exerciţiile militare anuale desfăşurate de forţele americane şi sud-coreene. Majoritatea experţilor sunt de părere că Coreea de Nord este departe de a duce la îndeplinire un astfel de obiectiv.

Oficialii din armata SUA au făcut lumină asupra acestui incident: Comandamentul SUA din Pacific a detectat ceea ce evaluăm a fi o lansare eşuată de rachete balistice…în vecinătatea regiunii Kalma.. Se pare că o rachetă balistică a explodat la câteva secunde de la lansare”, a declarat comandatul Dave Benham, purtător de cuvânt al Comandamentului SUA din Pacific, referindu-se la un aerodrom din Wonsan.

Potrivit sursei citate, Coreea de Nord şi-ar dezvolta un sistem de rachete balistice intercontinentale care ar putea lovi SUA, pretinzând în trecut că a reuşit să dezvolte un sistem de focoase nucleare în miniatură cu care să fie dotate rachetele.

Lansarea vine după ce trimisul SUA pentru programul nuclear din Coreea de Nord, Joseph Yun, s-a întâlnit cu omologul său de la Seul pentru a genera o replică la adresa programelor nucleare dezvoltate de Coreea de Nord.

Coreea de Nord a condus o serie de teste nucleare şi de rachete balistice de la începutul anului trecut, violând rezoluţiile ONU. Se crede că regimul de la Seul lucrează să-şi dezvolte rachete cu vârf-nucleare care pot ajunge în SUA.

You May Also Like

Lasă un răspuns