Numeroase EXPLOZII în Nigeria. Patru morţi şi 18 răniţi

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 18 au fost rănite, miercuri, în numeroase explozii produse în oraşul Maiduguri, din nord-estul Nigeriei, a anunţat miercuri un comisar al poliţiei locale, relatează Reuters, conform agerpres.

Potrivit comisarului din statul Borno, Damian Chukwu, trei explozii s-au produs în apropiere de zona Muna Garage, din Maiduguri, în jurul orei locale 04:30 (03.30 GMT).

Acestea sunt cele mai recente atacuri dintr-o serie comise săptămâna trecută. Într-o înregistrare video difuzată vineri, un bărbat care pretindea că este liderul grupării Boko Haram

revendica atacuri comise în oraşul Maiduguri şi un raid efectuat săptămâna trecută într-un oraş din apropiere.

Damian Chukwu a declarat că două dintre explozii s-au produs în tabere în care sunt adăpostite persoane care s-a refugiat din calea grupării Boko Haram. Numărul atacurilor comise de Boko Haram a crescut de la încheierea sezonului ploios, la sfârşitul anului 2016.

Maiduguri este oraşul cel mai grav afectat de campania care durează de opt ani a grupării Boko Haram pentru a crea un califat islamic în nord-estul Nigeriei. Atacurile comise de această grupare s-au soldat cu aproximativ 15.000 de morţi şi peste două milioane de refugiaţi.

You May Also Like

Lasă un răspuns