O creatoare de modă, acuzată că a plagiat portul popular românesc Share On Facebook

Scandal cu iz românesc în jurul noii colecţii Resort 2018 pregătită de celebra creatoare Tory Burch, logodnica miliardară a directorului general Pierre – Yves Rousel de la holdingul LVMH, care cuprinde mărci precum Celine, Givenchy, Louis Vuitton şi Marc Jacobs.

Celebra creatoare Tory Burch ar fi fost prinsă că a copiat un suman românesc din Muzeul de Artă Metropolitană New York  în noua sa colecţie Resort 2018 despre care zice că e de inspiraţie… africană

Pozele cu noile haine, despre care designerul susţine că sunt inspirate de portul tradiţional african, i-au revoltat pe români din Statele Unite şi nu numai. Pentru că noua colecţie ar conţine motive tradiţionale româneşti, una din creaţii copiind aproape în întregime un suman expus în Muzeul de Artă Metropolitană New York.

„Te rugăm să te respecţi şi să respecţi moştenirea noastră naţională. Ai furat motive tradiţionale româneşti pentru colecţia ta! Unde îţi este demnitatea?”, i-a scris o româncă lui Tory Burch pe pagina oficială.

Gestul creatoarei i-a revoltat şi pe membrii comunităţii „Le Blouse Roumaine”, care promovează portul tradiţional românesc în lume.

„Dragă Tory Burch, vă cerem cu înţelegere să acordaţi respectul cuvenit sursei de inspiraţie. De asemenea, invităm Fundaţia Tory Burch să vină în România şi să susţină artizanii locali şi femeile antreprenor”, au scris reprezentanţii organizaţiei pe Facebook.

În urma sutelor de mesaje de dezaprobare postate de români, Tory Burch a retras de pe pagina de facebook poza cu paltonul „copiat” însă a lăsat alte piese vestimentare care conţin modele similare şi unde românii continuă să posteze mesaje în care îi solicită scuze pentru felul în care a procedat, confundând, voit sau nu, arta africană cu cea românească.

You May Also Like

Lasă un răspuns