Olguța Vasilescu: la ce mai vor să dea foc, ca să preia ostil guvernarea?

 

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu vine cu acuzații grave, după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a depus, joi, o plângere penală în nume personal împotriva premierului Viorica Dăncilă și a liderului PSD, Liviu Dragnea. Din perspectiva fostului primar al Craiovei, aceasta este o strategie foarte similară cu cea care ar fi fost folosită pentru eliminarea de la guvernare a Guvernului Ponta. Dacă atunci „a trebuit să moară oameni” pentru schimbarea guvernului, „la ce vor să mai dea foc acum”, se întreabă Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu a vorbit despre această situație, joi, la România TV.

„Întrebarea pe care mi-o pun, acum că plângerea penală este depusă, este la ce mai vor să dea foc? Ca să preia ostil guvernarea, să vină cu un nou Guvern zero, așa cum au venit cu Cioloș, după ce l-au forțat pe Victor Ponta să demisioneze”, a spus ministrul Muncii.

Vasilescu se referă la tragedia din clubul Colectiv, care a avut loc la 30 octombrie 2015. Atunci, 65 de oameni și-au pierdut viața, în urma unui incendiu.

„Pentru că asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat și în 2015, când a fost demis premierul Ponta. Atunci, Klaus Iohannis a cerut de mai multe ori demisia premierului, tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmăririi penale a premierului, iar la scurt timp a trebuit să moară oameni pentru ca Guvernul să fie schimbat.

Acest film se repetă și astăzi, se respectă același scenariu, punct. Și în 2015 și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor”, a încheiat Olguța Vasilescu

Iohannis a cerut, în ultimele săptămâni, de trei ori demisia premierului Dăncilă.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns