Orban: PNL nu semnează sesizările USR la CCR pentru că au ieşit din termen

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat, că parlamentarii PNL nu semnează sesizările care vor fi depuse de USR la Curtea Constituţională pentru că au ieşit din termen, afirmând că liberalii au atacat la timp toate legile justiţiei şi legea ANI.

”PNL a atacat în termen constituţional toate legile justiţiei -303, 304, 317 – şi legea de modificare a ANI la Curtea Constituţională, în termenul prevăzut de lege. Asta că le dăm semnături şi la alţii… Păi parlamentari semnează mai multe sesizări la Curtea Constituţională?(…) Este ieşit din termen. (…) Noi am atacat la CCR. (…) Eu am încredere în colegii mei – numai anul trecut am avut trei sesizări la CCR care au fost validate de Curtea Constituţională – (…) că au capacitatea de a formula sesizări la CCR care să aibă temeiuri extrem de solide de neconstituţionalitate”, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe pagina de Facebook a Partidului Naţional Liberal.

Chiar dacă nu vor fi admise toate solicitările PNL ”meciul nu se termină”, a spus Orban.

”Preşedintele României este o stâncă în calea oricărei tentative de încălcare a independenţei justiţiei şi de punere în umbră, între paranteze, a campaniei anticorupţie. Preşedintele României oricând are capacitatea de a identifica şi din eventualul răspuns pe care îl primim de la CCR posibile temeiuri de atac la Curtea Constituţională. Războiul este departe de a se termina”, a adăugat Orban.

Liderul PNL a spus că nu îi plac astfel de ”poveşti” şi a transmis USR să îşi consume energia în bătălia cu PSD.

”Mie nu-mi plac poveştile astea. Nu am spus niciodată cuvinte rele despre USR, deşi lucrul acesta nu este valabil şi în cazul colegilor noştri din opoziţie. Nu voi spune nici acum. Îi rog să-şi consume energia fix pentru bătălia cu PSD”, a afirmat Orban.

USR a anunţat, marţi, că va face noi sesizări la CCR privind legile justiţiei, precizând că acestea au fost semnate de toţi membrii partidului şi de parlamentarii PMP, făcând un apel public la PNL şi la parlamentarii independenţi pentru a semna sesizările care ar urma să fie depuse până la sfârşitul săptămânii.

You May Also Like

Lasă un răspuns