Parlamentul din Marea Britanie a fost dizolvat. Începe campania pentru alegerile legislative anticipate

În Marea Britanie, alegerile legislative anticipate se vor desfășura, în mod oficial, pe data de 8 iunie, iar campania tocmai a început, Parlamentul fiind dizolvat. Conservatorii aflați la putere au cerut votanților să o susțină pe șefa actuală a Guvernului, Theresa May, în „conducerea puternică și stabilă” a țării prin dificila perioadă a Brexitului, potrivit DPA citat de Agerpres.

Sondajele plasează Partidul Conservator cu peste 15 procente în fața laburiștilor, cea mai mare formațiune de opoziție, înaintea a ceea ce mulți analiști consideră a fi un scrutin nenecesar, prin care May vrea să-și sporească puterea printr-o majoritate parlamentară mai consistentă.

Rezultatele unui sondaj Panelbase, publicate miercuri, creditează Partidul Conservator cu 47% din intențiile de vot, în scădere cu două puncte procentuale față de săptămâna trecută, dar cu 17 puncte în fața laburiștilor. Theresa May le-a cerut votanților ca la alegerile de pe 8 iunie să o susțină la conducerea guvernului și să-i sprijine planurile pentru negocierile privind retragerea țării din Uniunea Europeană.

Cu prilejul unei întâlniri de campanie în Oxfordshire, liderul Partidului Liberal-Democrat, Tim Farron, a acuzat-o pe May că încearcă o ‘încoronare’ prin aceste alegeri.

You May Also Like

Lasă un răspuns