Peste 400 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen, localizate în România

Peste 400 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost localizate pe teritoriul României, în ultima săptămână, poliţiştii români punând, de asemenea, în aplicare 15 mandate europene de arestare, potrivit Poliţiei Române.
Astfel, potrivit Poliţiei Române, în urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, în perioada 28 aprilie – 5 mai au fost localizate, pe teritoriul României, 431 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen.
Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare şi au depistat 128 de persoane care erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, dar şi şapte persoane care erau date dispărute de către autorităţile statelor din spaţiul Schengen, conform News.ro.
De asemenea, poliţiştii români au identificat 87 de autovehicule căutate de autorităţile din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale. Au mai fost ridicate 59 de documente şi cinci plăcuţe de înmatriculare, transmite IGPR.
Totodată, autorităţile străine au identificat, pe teritoriul lor, 235 de persoane care erau căutate de către autorităţile române, dintre care 39 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar două persoane erau date dispărute. Au mai fost identificate, pe teritoriul statelor străine, 20 de autovehicule şi 20 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
În ultima săptămână, poliţiştii români şi autorităţile judiciare din celelalte state membre Schengen au depistat, în total, 666 de persoane, 107 autovehicule, 79 de documente şi cinci plăcuţe de înmatriculare ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

You May Also Like

Lasă un răspuns