Pleșoianu nu se lasă, îi cere demisia lui Timmermans

Deputatul PSD Liviu Plesoianu il acuza pe Frans Timmermans de „santaj” la adresa presei din Romania pentru a a indraznit sa critice atacurile la adresa justitiei din partea unor trusturi de presa.

„Santajati presa libera din tara mea? Ii cereti, practic, sa inceteze numaidecat sa vorbeasca despre ororile din Justitie pentru ca asta… afecteaza Justitia, pentru ca asta… afecteaza MCV-ul? Scuze publice sau demisia, stimabile!”, scrie Plesoianu pe Facebook. El anunta ca ii va trimite si o scrisoare oficialului Comisiei Europene.

”Draga domnule Timmermans, va scriu in cele ce urmeaza referitor la cateva afirmatii ABOMINABILE pe care le-ati facut azi in tara mea:

Avand in vedere ca ne-ati asigurat astazi de faptul ca sunteti „extrem de bine informat” de distinsa Angela Cristea, sefa Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti (‘Face o treaba incredibila, ma informeaza mereu corect si sunt foarte mandru de ea!’), mizez pe faptul ca respectiva distinsa va va informa si cu privire la ce va scriu aici. Oricum, vom verifica foarte usor daca v-a informat, deoarece va voi trimite si direct o scrisoare, peste doar cateva zile.

Trei comentarii am deocamdata pe marginea declaratiilor pe care tocmai le-ati facut in capitala tarii mele:

‘Atacarea justitiei in mass-media, in declaratiile publice poate conduce la impresia in randul populatiei ca justitia este slabita. Respectul pentru justitie, pentru legislativ sunt necesare pentru a ajunge in momentul in care putem considera ca putem incheia MCV-ul.’

Domnule Timmermans, trebuie sa va spun ca ati reusit sa spuneti trei lucruri ABOMINABILE in doar doua fraze. Iata-le:

1. ‘Atacarea justitiei in mass-media’… Acesta este primul lucru abominabil pe care l-ati rostit. Domnule Timmermans, nu stiu cum intelegeti dumneavoastra functionarea democratiei, dar noi TOTI ceilalti oameni din Europa consideram ca aceasta nu poate fi garantata decat de existenta unei prese libere. Iar rolul presei libere, distinse domn, este tocmai acela de a prezenta lucrurile exact asa cum sunt. Spre exemplu, daca o televiziune se afla in posesia unor inregistrari cu niste procurori care falsifica probe, ea are OBLIGATIA morala si profesionala de a difuza acele inregistrari. Aceasta NU inseamna „Atacarea justitiei in mass-media”!

Eu NU accept ca, in tara mea, prim-vicepresedintele Comisiei Europene sa sustina o conferinta de… presa, in fata… presei si sa-i transmita chiar… presei ca trebuie sa-si puna singura BOTNITA! In numele presei romanesti si europene libere, va solicit public sa va cereti scuze pentru afirmatia facuta! Este inacceptabil si nu putem lasa lucrurile asa! In Uniunea Europeana, in aceasta zona civilizata a lumii, cand un om care ocupa pozitia dumneavoastra cere cenzurarea presei, exista doar doua variante: isi cere scuze public sau demisioneaza! Astept decizia dumneavoastra…

2. ‘Atacarea justitiei in mass-media, in declaratiile publice poate conduce la impresia in randul populatiei ca justitia este slabita.’ …Acesta este al doilea lucru ilogic si abominabil pe care l-ati rostit. Carevasazica, daca presa ne arata abuzurile unor procurori, aceasta inseamna ca face un lucru… rau si ca ne creeaza o… falsa impresie cum ca lucrurile nu ar functiona bine in sistemul de Justitie!? Nu stiu daca sunteti religios sau ateu, dar… Doamne fereste, distinse domn! Cum puteti spune o asemenea bazaconie!?

Deci daca o parte din Justitie e putreda si presa ne arata asta, problema nu e cu acea parte putreda a Justitiei, ci cu… presa!?? Domnule Timmermans, si aceasta afirmatie nu poate atrage decat doua variante: scuze publice sau demisia!

3. ‘Atacarea justitiei in mass-media, in declaratiile publice poate conduce la impresia in randul populatiei ca justitia este slabita. Respectul pentru justitie, pentru legislativ sunt necesare pentru a ajunge in momentul in care putem considera ca putem incheia MCV-ul.’

…Avem, deci, asa: presa libera „ataca” Justitia atunci cand ne arata abuzurile acesteia, face foarte rau ca ne informeaza asupra acestor abuzuri si, intr-un final, acest lucru afecteaza incheierea MCV-ului pentru ca e… stirbit respectul fata de Justitie. …Din nou, religios sau ateu, Doamne fereste, domnule Timmermans! Adica, in traducere libera, sa se cam abtina presa libera de la a prezenta abuzurile din Justitie, pentru ca asta va va determina sa nu inchideti MCV-ul? #ABOMINABIL!

Santajati presa libera din tara mea? Ii cereti, practic, sa inceteze numaidecat sa vorbeasca despre ororile din Justitie pentru ca asta… afecteaza Justitia, pentru ca asta… afecteaza MCV-ul? Scuze publice sau demisia, stimabile!

Eu sunt parlamentar ales democratic intr-o tara care tocmai sarbatoreste Centenarul Marii Uniri. Si nu am de gand sa va las sa va bateti joc de acest popor si de presa libera de aici! Este pur si simplu inacceptabil modul in care v-ati exprimat azi in capitala europeana a tarii mele, la fel de europeana ca si capitala tarii dumneavoastra!”, a scris Liviu Plesoianu pe Facebook.

You May Also Like

Lasă un răspuns