PNL va depune două moțiuni de cenzură

 

Liberalii au anunțat marți că vor depune moțiuni de cenzură împotriva a doi miniștri ai coaliției PSD-ALDE.

Este vorba despre moțiuni împotriva ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, și împotriva ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă.

Raluca Turcan, liderul deputaților Partidului Național Liberal (PNL), a anunțat marți, după ședința Biroului Executiv al partidului că vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului de Finanțe, având în vedere scandalul privind Pilonul II de pensii.

„Este de netolerat ca acest Guvern să fure economiile pentru pensiile a 7 milioane de români. În momentul de faţă este clar că nu sunt bani pentru toate cheltuielile asumate de actuala guvernare şi guvernul a pus ochii şi gând rău acestui fond existent în Pilonul II de pensii şi pur şi simplu amanetează viitorul tinerei generaţii”, a spus Turcan.

De asemenea, senatorul Florin Cîțu a anunțat că în ședința Biroului Executiv al PNL s-a luat și decizia depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva ministrului Economiei.

„Motivele pentru care facem acest lucru cred că sunt evidente pentru toată lumea, dar este nevoie ca ministrul Economiei să vină să prezinte în Parlamentul României situaţia companiilor de stat, care este dezastruoasă şi pe care domnia sa o administrează şi în acelaşi timp să ştim de ce Mittal pleacă din România şi se duce în altă ţară, pentru că este clar că nu pleacă pentru că în România condiţiile sunt foarte bune”, a declarat Cîțu.

Pe lângă cele două moțiuni asupra cărora liberalii au decis deja, deputatul PNL, Lucian Bode, a anunțat că partidul său ia în considerare și depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Șova, dacă acesta din urmă nu se va prezenta la audieri la Comisia de transporturi, mai adaugă sursa citată.

„Domnul Şova ne transmite într-un răspuns, apreciind interesul nostru pentru acest subiect, să consultăm pagina de internet a Ministerului Transporturilor unde vom găsi informaţii cu privire la gradul de absorbţie a fondurilor europene în ceea ce priveşte Ministerul Transporturilor. În aceste condiţii şi ţinând cont de faptul că art. 111 din Constituţia României îl obligă pe dl Şova să pună la dispoziţia comisiei date şi informaţii solicitate de către comisia parlamentară de specialitate şi de faptul că dl. ministru spune că este plecat la o conferinţă în Germania, la Leipzig, şi nu poate participa la această întâlnire şi în acelaşi timp ne trimite la site, văzând ceea ce s-a întâmplat sâmbătă, când sute de români l-au vizitat în Bacău pe dl. Şova cerând autostrada Moldovei, consultând agenda Comisiei Europene, am constatat că doamna Corina Creţu nici măcar nu a amintit că participă şi domnia sa la vizita de luni, respectiv marţi (…). Eu îi solicit domnului Şova să se întoarcă la comisie, unde va fi respectat, nu aşa cum respectă el membri comisiei, să-şi depună mandatul din fruntea ministerului. Dacă nu va răspunde solicitărilor noastre, PNL a decis în şedinţa de BEx de astăzi să depună moţiune simplă la adresa ministrului Transporturilor, unde sigur nu va putea să nu vină şi să nu răspundă la toate întrebările doamnei comisar Corina Creţu, respectiv întrebările opiniei publice”, a spus Bode.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns