Polițiștii vor pierde 20% din salariu, după aplicarea noilor măsuri fiscale

Noile măsuri fiscale vor afecta și angajații din MAI.

Agenţii de ordine spun că transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, va duce la tăieri de leafă, cu până la 20%!

Sindicaliştii spun că nu exclud varianta unui protest de amploare.

Poliţiştii se tem că le vor scădea salariile şi spun că măsura nu va avea decât consecinţe negative. Ei spun că au analizat legea şi nu au găsit nimic care să-i liniştească.
„Din analiza efectuată de către specialiştii noştri, rezultă că impactul acestei modificări a Codului Fiscal va fi unul devastator pentru poliţiştii, personalul contractual şi ceilalţi angajaţi din familia ocupaţională ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională” (inclusiv jandarmi, pompieri, MApN, SRI, STS, SPP etc.), care vor avea scăderi ale salariului net cuprinse între 5% şi 20%, acestea urmând a fi resimţite la intrarea în plată a venitului aferent lunii ianuarie 2018, respectiv în luna februarie”, atrage atenția sindicatul din poliție, FSNPPC.

Sindicaliştii spun că mai mult de jumătate din angajaţii MAI vor avea salarile reduse. Ei promit că nu vor lasa lucrurile aşa şi că deja se gândesc la proteste.

„Scăderea netă va afecta, cu precădere, personalul cu venituri reduse sau situate la valoarea minimului brut pe economie (1.450 lei), adică aproximativ 75% dintre angajaţii MAI. (…) Organizaţia noastră analizează strategia de dialog social şi acţiune sindicală pentru perioada următoare, urmând a declanşa mai multe forme legale de protest”, susține sindicatul.

Președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, a cerut rezolvarea acestor inechități din sistem și a amenințat cu proteste împotriva guvernului.

You May Also Like

One thought on “Polițiștii vor pierde 20% din salariu, după aplicarea noilor măsuri fiscale

  1. Castigi online la domiciliu, usor si nou. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Lasă un răspuns