Premierul Viorica Dăncilă ia prima decizie împotriva “statului paralel”

Abia instalată în fotoliul de premier, Viorica Dăncilă a luat o primă decizie radicală împotriva ”statului paralel”, fără precedent pentru un prim-ministru al României.

Imediat după ce a ajuns la Palatul Victoria, Viorica Dăncilă a renunțat la serviciile SPP (Serviciul de Protecție și Pază).

Premierul le-a transmis și miniștrilor din cabinet să nu ia nicio decizie în privința SPP înainte de a se consulta cu ea.

Mișcarea Vioricăi Dăncilă ar avea scopul de a-l lăsa pe generalul Pahonțu, „personajul veninos” denunțat de Dragnea, fără sursele sale de informații de la Palatul Victoria. Șeful SPP ar deveni astfel inutil pentru adversarii PSD de la vârful statului, ceea ce ar duce în cele din urmă la schimbarea acestuia din funcție.

În prima fază, protecția Palatului Victoria și a demnitarilor va fi asigurată de jandarmi.

Potrivit unor surse politice, următorul pas ar fi înlocuirea ofițerilor SPP (Secțiunea a III-a) de la Guvern și, posibil, de la alte instituții strategice, cu ofițeri din Grupul Special de Protecție și Intervenție (GSPI) „ACVILA”, aflați în subordinea ministrului de Interne. În 2015, în timp ce la conducerea MAI se afla Gabriel Oprea, unitatea ACVILA s-a reorganizat și a trecut în subordinea D.I.P.I. (fosta U.M.0215, cunoscută popular „doi și-un sfert”).

 

You May Also Like

Lasă un răspuns