Presa italiană a dezvăluit cine este al 3-lea terorist din Londra

Youssef Zaghba ar fi cel de-al treilea autor al atacurilor de sâmbătă seara din Londra, anunță în exclusivitate Corriere della sera.

Youssef Zaghba s-ar fi născut în 1995, în orașul Fez, și este fiul unui marocan și al unei italience din Bologna. El a fost prins de autoritățile italiene în 2016 pe aeroportul din Bologna, în timp ce voia să se îmbarce într-un zbor spre Turcia, de unde urma să ajungă apoi în Siria, notează publicația italiană.

Serviciile italiene de inteligență au trimis rapoarte despre activitatea suspectului atât autorităților marocane, cât și celor britanice. Părinții lui Zaghba au trăit o vreme în Maroc, însă când cei doi s-au separat, mama lui s-a întors în Italia, în Bologna, orașul ei natal.

Youssef Zaghba venea ocazional în Italia să își viziteze mama, iar în martie 2016 a fost acuzat de „terorism internațional”, după ce a încercat să fugă în Siria. El a fost achitat ulterior, însă a rămas pe lista persoanelor de interes.

Zaghba s-a mutat apoi în Marea Britanie, în Londra, unde a obținut un job sezonier la un restaurant și a continuat să își viziteze mama în Italia.

Pe 15 martie 2016, Zaghba a fost oprit pe aeroportul Marconi din Bologna. Bărbatul avea asupra sa un rucsac și un bilet doar dus spre Istanbul. Autoritățile i-au reținut pașaportul și telefonul mobil, în care au descoperit imagini și clipuri cu conținut religios, însă nimic care să indice o radicalizare islamistă a bărbatului.

You May Also Like

Lasă un răspuns