Preşedintele Trump va vizita Polonia înainte de summitul G20, pentru a reafirma angajamentul NATO

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va vizita Polonia în iulie, înainte de summitul G20, a anunţat vineri Casa Albă, potrivit agerpres.
Trump a afirmat explicit pentru prima dată, vineri, în conferinţa de presă comună cu preşedintele României, Klaus Iohannis, angajamentul SUA faţă de Articolul 5 din Tratatul Nord-Atlantic. La scurt timp după aceea, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, citat de DPA, a declarat că vizita în Polonia „va reafirma angajamentul solid al Americii faţă de unul din cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri din Europa şi va sublinia prioritatea administraţiei de a întări apărarea colectivă a NATO”.

În 6 şi 7 iulie, Trump va participa, la Wroclaw, la summitul Iniţiativei celor Trei Mări, alături de lideri din mai multe state din centrul, estul şi sudul Europei „pentru a demonstra legăturile noastre puternice cu Europa Centrală”, menţionează comunicatul Casei Albe, preluat şi de agenţia Reuters. În continuare, pe 7 şi 8 iulie, preşedintele american se va afla la Hamburg, pentru summitul G20.

You May Also Like

Lasă un răspuns