Primăria Sector 1 a preluat cinematografele ”Patria”, ”Excelsior”, ”Cotroceni” și ”Giulești”

 

Cinematografele ”Patria”, ”Excelsior”, ”Cotroceni”, ”Giulești” și terenul aferent Cinematografului ”Grădina Parc” au trecut din administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor „România Film” București (RADEF)  în administrarea Primăriei Sectorului 1.  Acestea sunt închise și se află în stare avansată de degradare. Instituția va începe reabilitarea lor pentru a fi redate publicului. 

„Vom reabilita cinematografele pe care le-am preluat pentru a le reintroduce în circuitul cultural și pentru a le pune la dispoziția bucureștenilor. Vom crea astfel o infrastructură capabilă să susțină proiecția de film cinematografic, dar și orice formă de activitate culturală”, afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Primăria Sectorului 1 a început, încă din anul 2009, demersurile pentru trecerea cinematografelor în administrarea Consiliului Local.

În luna februarie 2016, administrația locală a trimis o scrisoare Ministerului Culturii prin care solicita preluarea de către Consiliului Local Sector 1 a cinematografelor din această zonă administrativă pentru a fi consolidate, reabilitate și redate circuitului public. Cinematografele s-au aflat în administrarea RADEF, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii, unele dintre acestea aflându-se într-o stare avansată de degradare.

You May Also Like

Lasă un răspuns