Primul salariu pentru absolvenţii de facultate se lansează în iunie

Programul „Primul salariu“, prin care absolvenţii de facultate vor avea garantat un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani, va fi lansat până la sfârşitul lunii iunie a acestui an, potrivit deputatului social democrat Răzvan Rotaru.

Programul mai garantează tinerilor absolvenţi de studii superioare subvenţionarea angajatorului cu 50% din cheltuiala salarială, cu menţinerea angajării timp de cinci ani.

„În cadrul MMSJ, s-a constituit un grup de lucru pentru elaborarea unui proiect de lege de completare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă. Actul normativ respectiv va conţine dispoziţii specifice privind modalităţile de acordare, finanţare şi implementare a măsurii prevăzute în programul Primul salariu. Până în prezent, în cadrul grupului de lucru, a fost elaborat un prim draft ce urmează a fi asumat de către MMSJ, împreună cu estimarea impactului financiar asupra bugetului asigurărilor pentru şomaj. Potrivit Programului anual de lucru al Guvernului pentru 2017, termenul de realizare al proiectului de lege menţionat este stabilit pentru sfârşitul trimestrului II 2017“, a precizat Rotaru, citat de româniatv.net, care a primit informaţiile de la Ministerul Muncii.

You May Also Like

Lasă un răspuns