Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe directorul executiv adjunct al APIA Constanţa

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe directorul executiv adjunct al APIA Constanţa, Panait Şamata, la data faptelor consilier superior în cadrul APIA Tulcea – Centrul Local Baia, pentru folosire de documente false, inexacte ori incomplete, în vederea obţinerii de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.

Potrivit DNA, în perioada 2011 – 2012, Panait Şamata, în calitate de consilier superior în cadrul APIA Tulcea – Centrul Local Baia, a falsificat prin contrafacere zece înscrisuri sub semnătură privată (cereri, angajamente şi declaraţii) pe care le-a completat şi semnat în numele a doi fermieri fără acordul sau ştiinţa lor.

„De asemenea, în acelaşi context, inculpatul, în calitate de funcţionar public, a falsificat acte oficiale cu prilejul întocmirii lor, prin consemnarea faptului că fermierii respectivi s-au prezentat, au completat şi semnat cererile depuse la sediul APIA Tulcea – Centrul Local Baia. Ulterior, toate înscrisurile falsificate au fost folosite de acelaşi consilier, prin înregistrarea şi includerea lor, cu rea-credinţă, în procedurile de aprobare a subvenţiilor agricole pentru perioada 2011 – 2012”, precizează procurorii anticorupţie.

DNA menţionează că aceste demersuri ale inculpatului au avut ca finalitate obţinerea pe nedrept, scriptic, pe numele unuia dintre cei doi fermieri, a sumei totale de 24.516 lei, reprezentând fonduri europene şi naţionale nerambursabile.

În cauză, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 25.000 lei depusă de Panait Şamata la o unitate bancară.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

You May Also Like

Lasă un răspuns