Prognoza meteo. Joi, maxime între 2 și 12 grade cu ploi sporadice

În general, joi avem vreme bună, soarele apare în multe zone, iar precipitațiile vor fi sporadice: fulguieli în Orientali, lapoviță în centru și nord. Maximele vor fi de la 2 la 12 grade, cu valori în creștere în ținuturile sudice.

În Dobrogea și în Bărăgan avem timp frumos, deși vântul rămâne activ și poate spori senzația de frig. Temperaturile sunt în creștere cu trei, patru grade față de miercuri.

Vreme bună și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Se face puțin mai cald, norii sunt rari și vântul activ. La noapte se răcește cu câteva grade, minimele coboară sub pragul înghețului.

În nordul Moldovei: vreme închisă, înnorări persistente, poate și un pic de ploaie prin Bucovina. Temperaturile urcă două grade în sud, dar rămân modeste în nord. Pe timpul nopții apare ceață și se răcește din nou.

Vreme neplăcută găsim și prin Maramureș. Mai vine ceva lapoviță pe zone restrânse, dar spre sudul provinciei, zărim și soarele trecător.
În ținuturile vestice se anunță un pic de soare, dar atmosfera va fi rece și vântul activ. Nu sunt precipitații.

Și în centrul țării este vreme închisă, temperaturile rămân modeste și umezeală persistă. La noapte se lasă gerul în depresiuni.

În Oltenia va fi vreme plăcută, puțin mai caldă că miercuri și cu înnorări trecătoare. Nu sunt anunțate precipitații nici aici.

Prin ținuturile sudice este vreme mai bună, soarele apare destul de mult joi și temperaturile cresc cu vreo patru grade față de ieri. La noapte se răcește: minimele alunecă sub zero grade.

În București, o să avem vreme frumoasă joi, se mai încălzește și maximă este de noiembrie. Minima alunecă sub zero grade și aici.

La munte, joi apare soarele în majoritatea masivelor. Doar prin Orientali mai sunt ceva fulguieli în prima parte a zilei. Pe crește, vântul va spulbera zăpada, iar temperaturile încep să crească.

Joi apare soarele în multe zone, iar precipitațiile vor fi sporadice: fulguieli în Orientali, lapoviță în centru și nord.
Vineri se încălzește, temperaturile trec peste nivelul perioadei, iar în Oltenia va fi cel mai cald. Atmosfera va fi destul de degajată; o să plouă doar prin nord-vest, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, și în vestul țării. La munte apare lapoviță.

Sâmbătă avem vreme caldă pentru decembrie, iar prin vest pătrunde un nou val de precipitații. Întâi va plouă, dar treptat apar ninsorile și lapoviță. La munte o să ningă, iar în sud și est norii de ploaie ajung abia în noaptea de sambătă spre duminică. Se întețește și vântul la munte și în Banat.

Duminică dimineață va ninge local în vest, centru și nord, iar în rest o să plouă. Către seară vântul împrăștie norii și temperaturile cad în toată țară. Noaptea, se produce înghețul cam peste tot.

În București, joi se încălzește, avem foarte puțini nori și vreme plăcută, cu maxime de noiembrie.

Vineri o să fie timp frumos, cald pentru acest moment al anului și, probabil, ceva ceață dimineață și noaptea. Presiune atmosferică o să mai scadă.

Sâmbătă: rămânem cu aceeași atmosfera caldă pentru decembrie. Vor fi 12 grade în termometre ziua și în jur de 4 grade noaptea, când ar putea să plouă.

Duminică dimineață sunt posibile ceva precipitații, în special ploi, vântul prinde putere și aduce aer rece, iar mai târziu se înseninează și se răcește. În noaptea de duminică spre luni o să avem din nou minus 4 grade.

La munte, joi apare soarele în majoritatea masivelor. Doar în Orientali mai sunt ceva fulguieli în prima parte a zilei. Pe crește, vântul va sulbera zăpadă, iar temperaturile încep să crească.

Vineri se anunță vreme frumoasă, dar în noaptea de vineri spre sâmbătă revine lapoviță în Apuseni și în nordul Orientalilor. Va crește și riscul de polei pe șosele.

Sâmbătă, din vest pătrund noi valuri de precipitații. Ziua o să plouă și doar pe crește va ninge, dar pe seară și în noaptea următoare vor fi doar ninsori. Revine și viscolul.

Ziua de duminică ne-aduce ninsoare cam peste tot pe la munte. Vremea se răcește și vântul va fi destul de intens.

You May Also Like

Lasă un răspuns