Promisiune încălcată de coaliția PSD-ALDE: Legea pensiilor nu mai intră în Parlament în 2017

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri, la Parlament, că legea pensiilor nu va intra în dezbatere parlamentară în 2017, deoarece este un act normativ extrem de complicat şi de stufos.

”Legea pensiilor, vom lucra la ea anul viitor, aşa ne-am propus. Nu cred că va intra în Parlament în acest an”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cum s-a ajuns la această decizie de amânare din moment ce promisiunea era că actul normativ va fi gata anul acesta, liderul ALDE a răspuns: ”Cu grijă”.

”Legea este extrem de complicată, de stufoasă şi măsurile care trebuie avute în vedere sunt de o amplitudine fără precedent. Sunt milioane de dosare care trebuie analizate pentru a evalua impactul acestei legi”, a mai explicat Tăriceanu.

El a dat asigurări însă că, începând cu 1 iulie 2018, punctul de pensie va fi majorat la 1.100 de lei.

Liviu Dragnea, a declarat că în proiectul de buget pentru anul viitor vor fi prinse toate majorările prevăzute în programul de guvernare, nu însă şi legea pensiilor, despre care a spus că este obligatoriu să se aplice din 2018.

Creșterea punctului de pensie, așa cum scrie în programul de guvernare nu este …. este în vigoare. Deci nu este sub semnul întrebării. N-a fost niciodată și nu va fi, și anume cu 10 % de anul viitor, așa cum este în program. Despre o nouă lege a pensiilor, care este aproape finalizată, practic ca și proiect, am spus mereu și o spun în continuare. Niciodată nu a fost vorba ca ea să fie prinsă cu prevederile bugetare în bugetul pe 2018, pentru că ar însemna să fim nerealiști. Este nevoie de o perioadă lungă de recalculare a pensiilor și e vorba de cîteva milioane de dosare.

Este vorba despre repararea nedreptăților. Decizia politică luată acum ceva timp a fost să finalizăm aceste legi care sunt necesare acum, și anume legea bugetului de stat, split TVA și celelalte care țin de legea salarizării, urmând ca imediat ce ele vor fi depuse în Parlament să reîncepem discuțiile cu ministerul Muncii sub coordonarea primului ministru despre Legea Pensiilor urmând să luam niște decizii importante, de când și pe ce perioadă vor fi alocate resursele financiare pentru a se repara aceste nedreptăți.

Nu e vorba de nerealism, dimpotrivă, e vorba de o abordare pragmatică. La vremea la care noi am discutat despre acest lucru, o spunem cu sinceritate, nici unul dintre noi nu știa, nu avea dimensiunea grozăviei, din interiorul sistemului de pensii din România. Absolut nimeni. Și vreau să vă mai spun ceva. Ne-a trebuit mult timp pentru a putea avea acces la toate informațiile. Din păcate în România încă mai sunt zone în instituțiile publice unde informațiile trebuie să le scoți într-un mod destul de ciudat.” – a spus Liviu Dragnea.

You May Also Like

Lasă un răspuns