Proteste în Piața Victoriei şi în ţară: „Nu grațierii corupților”

Peste 1.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de votul dat astăzi de Comisia juridică din Senat pe Legea graţierii. Un amendament votat le permite celor condamnaţi pentru mită și trafic de influenţă să beneficieze de măsura grațierii.

Manifestanţii scandează „Hoţii!” şi au pancarte pe care scrie „Nu suntem o naţie de hoţi!”.

Protestul a fost convocat pe Facebook, pe pagina „Corupţia Ucide”.

Când legea devine fărădelege, rezistenta este o datorie! Ne schimbăm azi programul şi ne re-vedem în stradă”, era apelul postat pe pagina de Facebook.

Acţiunea „NU graţierii corupţilor – OUG 13 revine. Și noi!” era anunţată cu începere de la ora 19:00 şi până la 23:59.

S-a înregistrat şi un incident, când o maşină ieşită de la Guvern a trecut peste linia continuă, manifestanţii apostrofându-l pe şofer că este plătit din bani publici şi că trebuie să respecte legea.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi „pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 „împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în Comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

You May Also Like

Lasă un răspuns