Putin avertizează că Stat Islamic plănuieşte să destabilizeze sudul Rusiei şi Asia Centrală

Organizaţia teroristă Stat Islamic plănuieşte să destabilizeze situaţia din sudul Rusiei şi din Asia Centrală, a declarat vineri preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu liderii statelor din Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai, informează site-ul agenţiei Tass.

„Avem informaţii că Stat Islamic a întocmit noi planuri pentru a destabiliza Asia Centrală şi sudul Rusiei. De aceea, este necesară consolidarea coordonării între serviciile speciale din statele membre ale Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai, în special prin intermediul agenţiei regionale de combatere a terorismului”, a declarat Vladimir Putin, în cadrul unui summit la Astana.

Liderul de la Moscova a mai precizat că grupuri clandestine ale Stat Islamic operează în ţările din Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai, iar dovezile în acest sens ar fi fost dezvăluite în urma investigaţiei privind atacul terorist de la Sankt Petersburg.

„În plus, terorişti localizaţi în Afganistan încearcă să pătrundă în ţările noastre, iar acest aspect provoacă multă îngrijorare”, a mai spus Putin.

Vladimir Putin a subliniat că numai o cooperare echitabilă şi semnificativă între state poate ajuta la înfrângerea terorismului. Potrivit acestuia, „este necesară eliminarea motivelor sociale şi economice ale terorismului şi combaterea răspândirii ideilor extremiste”. În acest sens, preşedintele Rusiei a remarcat importanţa agenţiei de combatere a terorismului din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai.

You May Also Like

Lasă un răspuns