Raluca Turcan: PSD a declarat război școlii românești

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan, susține că în această perioadă sunt demiși prin fax de către ministrul Educației toți inspectorii școlari ”care nu au carnet de partid”.

”PSD a declarat război școlii românești – sunt demiși prin fax inspectorii școlari care nu au carnet de partid.

După ce în august 2017 au fost demiși prin fax 13 şefi de IŞJ-uri din ţară, acum, inspectorii județeni, în primul rând cei care au dat în judecată ministerul și care au câștigat în primă fază, sunt din nou demiși în mod abuziv printr-un nou val de faxuri. Pe lângă aceștia, sunt și alți inspectori generali și generali adjuncți în aceeași situație, cauza reprezentând-o lipsa carnetului roșu.

Aceștia au fost anunțați că la evaluarea activităților manageriale din anul școlar precedent au obținut punctaj ”nesatisfăcător”, ceea ce înseamnă că sunt demiși în mod automat.
Este revoltător! PSD dorește subordonarea tuturor inspectorilor școlari. Vor să numească inspectorii județeni din pixul ministrului, fără concurs, fără criterii transparente și fără să se țină cont de competențe. PSD vrea să pună interimari pentru a controla profesorii și directorii din școli prin intermediul ”inspectorilor militanți de partid”.

Doar prin subordonarea tuturor angajaților din sistem, PSD va reuși să ducă la bun sfârșit planul diabolic de a închide o mie de unități de învățământ, de a comasa clase și școli, de a demite profesori și angajați auxiliari, de a reduce cheltuielile din învățământ, altfel riscă să nu mai existe bani pentru salarii din toamnă. Cu un inspector corect și care luptă pentru interesele elevilor, profesorilor și ale părinților – aceste acțiuni vor fi mai greu de implementat.
PNL cere respectarea legii! Evaluarea și demiterea inspectorilor nu se poate face prin fax! După autoevaluare și raportul de evaluare, trebuie să existe și o comisie de evaluare formată din cinci membri. În documentul trimis prin fax lipsește rubrica cu autoevaluarea, încălcându-se flagrant prevederile legale.

Solicit Ministrului Educației să anuleze deciziile scandaloase. Să revină cu evaluări obiective asupra activităților inspectorilor. În plus, acolo unde există inspectori școlari interimari, să organizeze concursuri transparente, obiective și să respecte toate prevederile legii”, susține Raluca Turcan.

You May Also Like

Lasă un răspuns