Reacția lui Tudorel Toader, după ce Iohannis a anunțat că nu o revocă pe șefa DNA: Vom sesiza CCR

 

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat pe Facebook că va sesiza Curtea Constituțională, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu o va revoca din funcție pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi, afirmând că argumentele ministrului Justiției „nu l-au convins”.

 

 

Cel mai probabil este o reacţie la declaraţia fostul şef al CCR, Augustin Zegrean:

„Ministrul justiţiei nu poate sesiza CCR, poate să sesize numai guvernul. Dacă guvernul va ajunge la concluzia că e un conflict în legătură cu revocarea, probabil că va sesiza CCR şi atunci curtea va fi obligată să se pronunţe”, a spus Zegrean.

fostul preşedinte al Curţii Augustin Zegrean a afirmat că şeful statului nu era obligat să dea curs cererii ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA şi că ministrul Tudorel Toader nici nu are ce ataca la CCR, aşa cum a anunţat, neexistând un document, şi nici nu poate face acest lucru, singurul abilitat fiind Guvernul.

Referitor la anunţul ministrului Justiţiei potrivit căruia va fi sesizată Curtea Constituţională, fostul şef şi coleg al lui Tudorel Toader la CCR a comentat că „ministrul Justiţíei nu poate cere acest lucru, ci doar guvernul o poate face, dar şi aşa este destul de neclar ce să sesizezi la CCR, de vreme ce nu există o rezoluţie”.

„Ce să ataci, un refuz?”, a comentat Zegrean.

„În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA;
În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente;
Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu;
Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional,

Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns