„Revoluția fiscală” intră miercuri în ședința de Guvern

Guvernul va acoperi scăderea de venituri la bugetul primăriilor, cauzată de modificările Codului fiscal. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, după o întâlnire a reprezentanților edililor cu premierul.

„Am plecat de la o concluzie realistă, că datorită scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10% ne afectează bugetele locale. Am convenit că o să avem măsuri în compensare: anul viitor, 2018, nu vor scădea veniturile din impozitul pe venit sub nivelul anului 2017 și că se va umbla inclusiv la cotă, de la 41,75% va trece la 43%”, a spus Robert Negoiță.

Compensările vor veni de la Guvern, a precizat edilul.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, la rândul său, după întâlnirea de astăzi, că edilii au cerut creșterea cotei din impozitul pe venit care rămâne la bugetele locale la 60%, de la 41,75%, dar că Guvernul a venit cu sume care să compenseze scăderea veniturilor, pornind de la 750 de lei pentru fiecare locuitor în cazul municipiilor și coborând la un total de 5.000 de lei în cazul comunelor.

El a adăugat că în prima jumătate a anului viitor va avea loc o nouă întâlnire între primari și reprezentanții Guvernului. Edilul a confirmat și că la întâlnirea de astăzi a participat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Robert Negoiță a spus că, „în principiu”, ordonanța de urgență privind modificarea Codului fiscal va intra mâine în ședința de Guvern. El confirmă astfel declarațiile ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, care spunea ieri că OUG privind „revoluția fiscală” are toate avizele necesare și că poate intra miercuri în ședința de Guvern.

Premierul Mihai Tudose spunea, în schimb, că prevederea privind transferul contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului nu va fi, cel mai probabil, discutată în ședința de miercuri. Aceasta, în condițiile în care aprobarea OUG privind modificările Codului fiscal a fost deja amânată de două ori, întâi vineri și apoi luni.

You May Also Like

One thought on “„Revoluția fiscală” intră miercuri în ședința de Guvern

  1. -oferte-operatorOnline!Proiect nou.Esti salariat si nu-ti ajung banii?Esti somer si cauti un loc de munca?Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit?Atunci nu ai nimic de pierdut,realizeaza-ti visul.Noi iti oferim curs gratuit si complet de instruire,lucrand acasa.Nuiti trebuie decat un Calculator,internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani.
    Trimite un e-mail cu textul”info”la pacurarucostica1963@gmail com

Lasă un răspuns