România reacționează la AMENINȚĂRILE Rusiei

Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, nu încetează să lanseze amenințări dure la adresa românilor și a României. După ce i-a numit pe români ”javre”, ”nemernici” și ”nenorociți” și a amenințat că România va avea parte de măsuri în forță după ce nu i-a permis survolarea spațiului aerian, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu a reacționat.

Conform lui Țuțuianu, provocările Rusiei fac parte dintr-un război hibrid la care România știe cum să răspundă.

 

”Nu e cazul să escaladăm noi, prin alte declarații, ceea ce a zis Rogozin. Armata română trebuie să se înzestreze. Am elaborat un program pe 10 ani, cu 2% din PIB. E nevoie să consolidăm flancul estic al NATO, unde există provocări multiple. Poziția Rusiei față de această zonă s-a schimbat radical. Suntem membri ai NATO și UE și ne comportăm în funcție de obligațiile pe care le avem în aceste structuri. Trebuie să ne protejăm interesele naționale. Am discutat, în cadrul Guvernului, pe acest subiect, dar ele nu sunt publice.

Războiul modern se poartă cu alte mijloce, e un tip de război hibrid la care România știe să răspundă.”, a spus Adrian Țuțuianu la Antena 3.

You May Also Like

Lasă un răspuns