Românii au investit anul trecut 4 mil. euro în construcţia de piscine

Românii au investit, în 2016, în construcţia de piscine circa 4 milioane de euro, iar estimările experţilor din domeniu arată o creştere medie anuală de 20%, până aproape de 5 milioane de euro, pentru 2017.

Potrivit specialiştilor din domeniu, bugetul investit în construcţia unei piscine ar putea creşte de trei ori profitul unei proprietăţi, în momentul vânzării.

‘Industria construcţiilor a ajuns, în prezent, la o constantă pe piaţa de piscine. Cea mai prosperă perioadă pe piaţa din România în ceea ce priveşte acest sector din domeniul construcţiilor a fost între anii 2000 şi 2007. Ulterior, criza economică a afectat considerabil domeniul construcţiilor de imobiliare, însă nu la fel de mult şi piaţa construcţiilor de piscine, iar puterea de cumpărare nu a scăzut în rândul beneficiarilor. Faţă de 2016, specialiştii se aşteaptă la creşteri de circa 20% ale pieţei, creşteri care vor continua şi în următorii ani, bazate pe tendinţele pieţei în ultimii 5 ani’, a apreciat Doru Crânguşi, expert Piscine Service.

În ceea ce priveşte valoarea unei proprietăţi dotată cu piscină, în Bucureşti cea mai scumpă zonă este cea de Nord, iar costul construcţiei unei piscine poate creşte cu aproximativ 10-15% faţă de restul zonelor din Capitală.

Statistica de specialitate arată că, în general, lunile în care piscina este utilizată cel mai des sunt iunie, iulie şi august, până când temperatura de pe timpul nopţii scade şi apa din piscină este tot mai rece.

Construcţia de piscine pe piaţa din România a început în jurul anului 1998, iar anul trecut numărul total al proprietarilor de piscine s-a ridicat la aproximativ 4.500. Anual, se construiesc, în medie, circa 300 de piscine în toată ţara.

You May Also Like

Lasă un răspuns