Scrisoare semnată de 15.000 de oameni de știință: amenințare catastrofală la adresa Planetei

15.000 de oameni de stiință vorbesc despre o amenințare catastrofală la adresa Planetei într-o scrisoare adresată umanității și publicată în revista BioScience.

Oamenii își pun în pericol viitorul eșuând să găsească soluții la problemele consumului de materii prime și a înmulțirii populației, avertizează peste 15.000 de oameni de stiintă, din 184 de țări.

Cercetătorii au semnat simbolic o scrisoare deschisă, adresată omenirii, un gest care continuă o altă scrisoare semnată în anul 1992, de numai 1.700 de cercetători.

În scrisoarea deschisă publicată acum aceștia susțin că dacă nu se vor lua rapid măsurile necesare, omenirea se va confrunta cu un risc existențial. Printre cauzele cele mai importante se numără consumarea resurselor limitate ale planetei, suprapopularea, dar și poluarea și încălzirea globală.

Singura problemă care s-a ameliorat de la prima scrisoare este gaura din stratul de ozon, care s-a redus. În rest, pericolele au crescut.

Ecologistul american William Ripple, de la Universitatea de Stat Oregon, coordonatorul proiectului, susține în scrisoare că omenirea primește o a doua avertizare majoră.

Sursa: Sky News

You May Also Like

Lasă un răspuns