Securitatea cibernetică pe agenda G7 după valul de atacuri informatice

Miniştrii de finanţe ai ţărilor din G7 şi-au concentrat atenţia asupra securităţii informatice, sâmbătă, la Bari, în sud-estul Italiei, subiect aflat deja pe agenda reuniunii în timp ce un val masiv de atacuri informatice a lovit zeci de ţări, relatează AFP.

„Suntem de acord asupra a numeroase subiecte…între care lupta împotriva crimelor cibernetice, care sunt, din nefericire, de actualitate”, a comentat ministrul italian al finanţelor, Pier Carlo Padoan, sâmbătă.

Miniştrii de finanţe din G7 vor anunţa o cooperare întărită în lupta înpotriva piratajului informatic, SUA şi Regatul Unit fiind însărcinate să alcătuiască un grup de lucru pentru a pune la punct o strategie internaţională de prevenţie.

Riscul prezentat de atacurile informatice pentru economiile şi sistemele financiare ale celor şapte ţări cele mai bogate de pe planetă se afla deja pe agenda reuniunii când un val de atacuri cibernetice simultane a lovit vineri aproape 100 de ţări, infectând administraţii şi întreprinderi.

Miniştrii de finanţe ai G7, care au discutat astfel timp de două zile, necesitatea de a promova o creştere mai inclusivă şi a luptei împotriva evaziunii fiscale, urmează să-şi încheie lucrările la mijlocul zilei.

You May Also Like

Lasă un răspuns