Ședință tensionată la PSD. Demisia lui Dragnea, remanierea guvernamentală și amnistia – pe agendă

 

Liderii social-democrați s-au reunit în Comitetul Executiv Național, la Neptun, iar pe agenda discuțiilor sunt teme importante: demisia lui Dragnea, remanierea guvernamentală și amnistia. Președintele PSD are mai mulți contestatari în partid, iar discuțiile informale de cu o seară în urmă nu au reușit să calmeze spiritele.
Ședința conducerii extinse a PSD a început cu întârziere pe litoral. Președintele partidului, Liviu Dragnea, s-a lăsat așteptat, însă nu a vrut să facă prea multe comentarii înaintea discuțiilor din forul de conducere. Întrebat dacă se teme că i se va cere demisia, acesta a răspuns scurt: ‘Nu’.

Principalii contestatari ai lui Liviu Dragnea, însă, au vorbit despre problemele din partid. Niculae Bădălău a precizat că scrisoarea Ecaterinei Andronescu, cea care a contestat modul de conducere a partidului și a cerut ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate, să fie discutată.

‘Nemulţumiţi sunt. Şi eu sunt nemulţumit şi îmi doresc mult mai mult pentru România şi pentru români. E clar că în cadrul guvernului sunt ministere care funcţionează mai greu, iar aici probabil dna premier va veni cu o măsură de remaniere. E foarte adevărat că am avut o mică scădere, mai ales din cauza erodării şi neimplementării tuturor măsurilor la timp şi asta vine din guvern, nu din partid’, a declarat Niculae Bădălău.

Remanierea guvernamentală este și ea pusă pe agendă. Deși premierul Viorica Dăncilă a spus că nu se va pune problema, urmând să se facă o evaluare a miniștrilor, în urma discuțiilor informale dintre Liviu Dragnea și tabăra Tudose, ar urma să se pună problema schimbării unor miniștri din cabinetul Dăncilă.

„Pot spune ca sunt grupuri de lucru interministeriale care lucrează de mult prea mult timp ca să dea soluţii care sunt evidente şi poate ar trebui să nu se mai facă că lucrează, ci să lucreze pentru a se da solutiile constructive. Aceasta intrebare trebuie să o discutaţi cu premierul”, a declarat sâmbătă Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEx PSD.
Rândurile nemulțumiților s-au extins în ultima perioada. Pe lângă fostul premier Mihai Tudose și Niculae Bădălău, s-au alăturat taberei antidragnea și un fost apropiat al său, vicepremierul Paul Stănescu, dar și primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care sunt luate deciziile în partid, modul în care a fost tratată problema mitingului din 10 august, dar și modul în care sunt alocate fondurile către teritoriu, după cum au precizat surse din PSD, pentru Libertatea.

You May Also Like

Lasă un răspuns