Şefa organizaţiei de femei a PMP Bihor, condamnată după ce a fost prinsă băută la volan

Şefa organizaţiei de femei Bihor a Partidului Mişcarea Populară, Gabriela Eler, a ajuns în faţa instanţei după ce fost prinsă băută la volan şi a refuzat să meargă la analize de sânge. Incidentul s-a produs în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale de anul trecut, în noaptea de 26 spre 27 mai, la ora 2.30 dimineaţa. Eler a primit o pedeapsă cu suspendare, iar procurorii au atacat hotărârea. CANCAN.RO are toate detaliile spumoase ale cazului.

Gabriela Eler se întorsese în acea zi de la Aleşd, unde a participat la întâlniri electorale şi se afla la volanul unui Jeep Cherokee, când a fost oprită de un echipaj al Biroului de Siguranţă Publică Oradea. Potrivit surselor pentru că era incoerentă şi nu se putea ţine pe picioare, poliţiştii nu au reuşit să se înţeleagă cu femeia, aşa că au cerut sprijinul agenţilor din cadrul Poliţiei Rutiere.

 Sosiţi în grabă, agenţii rutieri au testat-o pe Gabriela Eler, rezultând o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care au şi băgat-o în maşina lor şi au dus-o la sediul Serviciului de Medicină Legală ca să i se facă analize de sânge.

Ajunsă la cabinetul medical, Eler a acceptat iniţial să se lase testată, însă imediat după aceea s-a răzgândit, motivând că vrea să se consulte cu avocatul. Cum însă acesta întârzia să vină, iar femeia continua să refuze să se lase testată, poliţiştii i-au deschis dosar pentru refuz de recoltare de probe biologice.

Trimisă în judecată, toamna trecută, preşedinta femeilor din PMP Bihor a fost condamnată acum, la o pedeapsă de un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de încercare de doi ani. Procurorii Parchetului Oradea, cei care au trimis-o în judecată, consideră, însă că pedeapsa este mult prea blândă, motiv pentru care au şi atacat hotărârea, procesul urmând să se reia la Curtea de Apel Oradea, în această toamnă.

You May Also Like

Lasă un răspuns