Șefii din Poliția Locală și-au făcut Asociație

ASISPOL – Asociația Șefilor de Poliții Locale din România. Protocolul de înființare a acestei noi structuri a fost semnat sâmbătă, 10 iunie, la Primăria Sectorului 2, potrivit unui comunicat al transmis, sâmbătă, Agerpres.

La evenimentul de sâmbătă, desfășurat în prezența primarului Mugur Mihai Toader și a viceprimarului Dan Cristian Popescu, a participat o delegație a Poliției Locale a Municipiului Casttelon de la Plana din Spania, condusă de intendentul general șef, Jose Luis Carque Vera.

Totodată, au participat reprezentanții polițiilor locale din Pitești, Târgoviște, Galați, Bacău, Ploiești, Târgu Mureș, din cele șase sectoare ale Capitalei.
Inițiativa înființării ASISPOL a aparținut Federației Naționale a Polițiștilor Locali din România și își propune să colaboreze cu structuri similare din țări europene și americane pentru creșterea standardelor profesionale ale polițiștilor locali români și pentru pregătirea temeinică a acestora, având la bază criterii de competență, perfecționare în interesul comunităților locale, se arată în comunicat.

ASISPOL este afiliată Uniunii Internaționale a Șefilor de Poliții Locale din Spania — UNIJEPOL, al cărei obiectiv principal este de a crea în cel mai scurt timp în Europa o unică asociație internațională a șefilor de poliții locale.

You May Also Like

Lasă un răspuns