Senatorul PSD Şerban Nicolae a fost şoferul lui Cătălin Voicu

Băietu’ pe care-l vedeţi la volan este Şerban Nicolae, şoferul lui Cătălin Voicu. Individul este senator PSD de Mehendinţi în Parlamentul României şi, printre altele, preşedintele Comisiei Juridice.

Dacă aţi uitat cine e Cătălin Voicu, hai să vă reamintesc: e un interlop care a ajuns parlamentar, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, în 2013, eliberat anul trecut pe vremea asta.

Catalin Voicu, fost senator PSD, acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati (un litigiu dintre firma de constructii PA&CO si CNADNR, respectiv un dosar penal pentru inselaciune).

Potrivit procurorilor DNA, „in anul 2009, inculpatul Catalin Voicu a pretins de la inculpatul Costel Casuneanu in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promitand ca in schimb va interveni pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si C.N.A.D.N.R. si-i va determina pe acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care Costel Casuneanu era asociat.”

Pe scurt, Voicu a fost un soi de Gabriel Oprea nereuşit, care s-a aflat la un pas de a prelua conducerea Ministerului de Interne.

Diferenţa dintre Voicu şi Oprea, practic doi interlopi amândoi, e că Voicu n-a ajuns Oprea. Pe modelul şefului, şoferul lui Voicu face ce-a învăţat. Practic, pupilul unui interlop îi ajută pe cei din PSD să-şi facă treaba.

Cam aşa arată parlamentul României.

 

www.subiectiv.ro

You May Also Like

Lasă un răspuns