Senatul a adoptat iniţiativa PNL privind închisoarea la domiciliu

Iniţiativa liberalilor privind închisoarea la domiciliu, prin supraveghere cu brăţară electronică, a fost adoptată tacit de Senat.

Proiectul a fost înregistrat la Senat, în calitate de primă cameră sesizată, în 28 februarie, iar la 30 octombrie s-a împlinit termenul de adoptare tacită.

În tot acest timp, proiectul nu a fost discutat nici măcar în comisia juridică, cea care trebuia să întocmească raportul pentru plen.

Proiectul de lege prevede, în primul rând, înlocuirea pedepsei cu închisoarea de până la 2 ani cu detenţie la domiciliu, prin supravegherea cu brăţară electronică.

De asemenea, propunerea legislativă instituie executarea fracţionată a pedepsei în zilele de sâmbătă şi duminică, într-un centru special, şi măsura de executare a pedepsei în echivalent zile de muncă în folosul comunităţii.

Inițiativa mai prevede că Ministerul Justiţiei implemenează prevederile noului act normativ în cel mult 18 luni de la publicarea legii.

În plus, ministerul va crea spaţii noi, în centrele de detenţie, pentru măsurile alternative, va achiziţiona brăţări electronice şi va angaja inspectori de probaţiune, norma de reprezentare fiind de un inspector la 60 de persoane.

Alina Gorghiu, inițiatoarea legii, arată în expunerea de motive că măsurile propuse sunt adecvate cadrului european şi au fost alese după analiza cadrului legislativ din state precum Cehia, Italia, Olanda şi Belgia.

Proiectul urmează să fie transmis Camerei Deputaților, care este forul decizional în acest caz.

You May Also Like

One thought on “Senatul a adoptat iniţiativa PNL privind închisoarea la domiciliu

  1. Castigi online la domiciliu, usor si nou. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Lasă un răspuns