Sevil Shhaideh a anunțat că plafonul de împrumut de la nivel naţional pentru cofinanțarea fondurilor europene a fost deja epuizat

Vicepremierul Sevil Shhaideh a anunțat, într-o întâlnire de lucru cu primarii, că plafonul de împrumut de la nivel naţional pentru cofinanțarea fondurilor europene a fost deja epuizat.

Guvernul nu mai are bani pentru cofinanţarea proiectelor europene derulate de administraţiile locale. Primarii cer, însă, rezolvarea acestei probleme.

Surpriză pentru primarii reuniţi la o şedinţă cu mai mulţi membri ai Guvernului. În timp ce edilii cereau o Ordonanţă de Urgenţă prin care să primească bani de la Trezorerie pentru cofinanţarea proiectelor europene, vicepremierul Sevil Shhaideh a venit cu alt mesaj. Nu mai sunt bani, pentru că plafonul de împrumut de la nivel naţional a fost epuizat. Ministrul de Finanţe promite însă că va găsi soluţii.

„Pentru contractele finanţate, contractele de finanţare pe POR, mai daţi o ordonanţă pentru CO şi prefinanţarea din Trezorerie? Este foarte important, tocmai pentru că am văzut că v-aţi propus să atragem anul acesta bani europeni mulţi şi ne ajută foarte mult. Este esenţial”, a solicitat primarul Robert Negoiță, președinte AMR, potrivit digi24.

La cerinţele edililor, Guvernul ridică din umeri. Asta şi pentru că acordarea acestor bani ar putea duce la depăşirea deficitului de 3% asumat de România.

„Ministerul a iniţiat deja un proiect de act normativ cu privire la acordarea unor împrumuturi din Trezorerie. Singura, singurul impediment în acest moment este plafonul de împrumut de la nivel naţional care înţelegem că anul acesta a fost atins, este epuizat”, a replicat Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale.

Şi în aceste condiţii, primăriile nu-şi pot depune proiectele.

You May Also Like

Lasă un răspuns