Sfârşitul coaliţiei PSD-ALDE a fost anunţat la Casa Albă

USR consideră că declaraţia făcută de preşedintele american Donald Trump privind sprijinul acordat preşedintelui Klaus Iohannis în lupta anticorupţie anunţă sfârşitul coaliţiei dintre PSD şi ALDE.

”USR apreciază sprijinul administraţiei americane pentru continuarea luptei anticorupţie şi susţinerea statului de drept în România. Acest mesaj de sprijin, transmis cu ocazia vizitei preşedintelui Klaus Iohannis în SUA, prevesteşte sfârşitul coaliţiei PSD – ALDE. Prin susţinerea eforturilor forţelor reformiste, SUA descurajează în mod clar tentativele actualei majorităţi PSD-ALDE de a face reversibile progresele înregistrate în justiţie şi în lupta împotriva corupţiei în ultimii ani şi de a discredita nişte instituţii care sunt model de bune practici la nivelul internaţional”, se arată într-un comunicat al USR, intitulat ”Sfârşitul coaliţiei PSD-ALDE anunţat la Casa Albă”.

Importanţa vizitei este arătată de faptul că preşedintele Iohannis este al patrulea lider UE invitat la Casa Albă de către preşedintele Donald Trump şi de aprecierea arătată faţă de angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare. ”USR va monitoriza respectarea acestui angajament, în condiţiile de risc introduse de politica opacă şi ineficientă a Guvernului Grindeanu şi PSD”, mai precizeză sursa citată.

You May Also Like

Lasă un răspuns