Șoc si groază marca A.N.P

De ceva vreme Administratia Nationala a Penitenciarelor (A.N.P) este in centrul unor scandaluri fără precedent. Aprope nu exista săptămână ca un deținut să nu iși pună capăt zilelor din pricina condițiilor, dar și datorită comportamentului anumitor angajați. Bătaie de joc, umilință, degradare umană si psihică sunt cuvintele ce nuanțează perfect imaginea din penitenciarele romanesti.

Chiar daca CEDO  amendeaza statul român aproape lunar privind conditiile de detentie de la noi, nimeni nu miscă un deget!

 

Ultima umilință marca ANP

Bucurestenii Luis si Antonio Stan sunt condamnati definitiv de Tribunalul Bucuresti la o pedeapsă de 4 ani de inchisoare. Acestia in prezent se afla incarcerati la penitenciarul Rahova unde li s-a stabilit regimul de detentie semideschis. Toate bune si frumoase pana aici, numai ca acestia au fost anuntati că vor fi mutati la penitenciarul ARAD, adica la 600 km de domiciliul acestora. Nici asta nu ar fi o problema, insă tatăl celor doi este grav bolnav, dar cu toate acestea, îi viziteaza saptamanal cu pachete si tot ce trebuie. Decizia ANP de a muta fratii Stan este una traumatizanta pentru tatal lor Octavian Stan (foto) deoarece starea de sanatate nu ii permite sa se deplaseze saptamanal la penitenciarul ARAD. In plus, barbatul este revoltat ca nici pana in ziua de azi nu a primit niciun raspuns de la Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Cosmarul ”cursa”

Daca vor fi transferati, cei doi frati vor ”beneficia” de cosmarul ”cursa”. Cum arata acest cosmar? E simplu! De exemplu, de la Arad, cei doi ar putea fi trimisi la Rahova, la Iasi sau la Aiud, iar cu cat fac mai multe astfel de curse, starea lor de sanatate are de suferit. In orice puscarie noua ar ajunge, cei doi trebuie sa astepte dupa banii lor. Legea spune ca banii trebuie sa ajunga in maxim 5 zile dupa ce ajungi in locul nou de detentie, dar bineinteles ca legea nu se respecta si sa va dam un exemplu: poate sa te trimita de la Arad la Aiud, la Aiud stai o saptamana, doua… bineinteles ca banii nu intră in cont. Iar cand crezi ca banii ajung, intr-un final, te muta in alt loc si tot asa, circul poate dura luni de zile… Asta-i România!

 

You May Also Like

2 thoughts on “Șoc si groază marca A.N.P

Lasă un răspuns