Țara care a declarat „război” aplicației WhatsApp

Autoritățile din Indonezia anunță că vor bloca accesul la WhatsApp dacă nu va fi îndepărtat conținutul sexual din aplicația de mesagerie.

Ministerul Comunicației și Tehnologiei Informației a cerut deja companiilor de internet să blocheze denumirile de domenii deținute de Tenor, platforma care furnizează GIF-uri prin intermediul WhatsApp, relatează CNBC.

Guvernul de la Jakarta a trimis trei notificări companiei WhatsApp, deținută de gigantul Facebook, solicitându-i să înlăture conținutul cu subtrat pornografic și precizând că în cazul în care nu va primi până miercuri un răspuns, aplicația nu va mai funcționa în Indonezia.

În iulie, autoritățile indoneziene au blocat versiunile web ale aplicației Telegram, deoarece găzduia chat-uri ale susținătorilor ISIS, însă a ridicat parțial interdicția după ce co-fondatorul serviciului de mesagerie, Pavel Durov, a promis că va face tot posibilul să elimine conținutul vizat.

Purtătorul de cuvânt al Facebook din Asia, Charlene Chian, a spus că WhatsApp permite utilizatorilor să caute GIF-uri prin folosirea unor terți și că operatorii serviciului nu le pot monitoriza, deoarece comunicațiile din aplicație sunt încriptate.

„I-am sfătuit pe guvernanții din Indonezia să lucreze cu acești terți pentru revizuirea conținutului”, a explicat Charlene Chian.

You May Also Like

Lasă un răspuns