Tăriceanu: obiectivul Guvernului Grindeanu este demararea investițiilor

Călin Popescu Tăriceanu a spus la Digi 24 că obiectivul Guvernului Grindeanu este demararea investițiilor.

„Intotdeauna dupa anularea unor taxe si impozite, e firesc ca veniturile sa scada, dar masurile au si un efect stimulativ asupra economiei.

 Nu trebuie privita cu neglijenta situatia.

Toate autoritatile s-au convins ca e nevoie de prudenta. Economia romaneasca indica ca va avea o crestere substantiala, mult peste media europeana. Sper ca aceasta crestere sa nu fie bazata pe consum doar. Miza noului Guvern este sa demareze investitiile.

Eu nu cred ca e incorect sa cresti salarii pocnind din degete. Nu este pentru nimeni o surpriza. Este util si pentru ca nu vreau ca Romania sa ramana preponderent o piata de forta de munca ieftina.

Nu putem avea oameni de calitate in institutii daca nu vom avea un salariu care sa fie motivant. Nu ne putem salariile la nivelul UE.

Un obiectiv al Romaniei este sa se apropie de media europeana. Romania creste, economia creste sanatos. Daca nu ne apropiem de media europeana, nu putem sa ne mai plangem ca ne pleaca oamenii. Salariile din Romania sunt la 57% din nivelul european.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Digi 24.

You May Also Like

Lasă un răspuns