Trăitul în concubinaj în Burundi a devenit ilegal

Căsătoria este obligatorie în Burundi, a decis conducerea țării, iar cuplurile care trăiesc în concubinaj sunt obligate să se căsătorească într-o ceremonie comună organizată de autorități, scrie bfmtv.com.

Trăitul în concubinaj în Burundi a devenit ilegal. În această mică țară din Africa de Est, cu o populație de 11 milioane de locuitori, căsătoria a devenit obligatorie. Anunțul a fost făcut de Ministrul de Interne, care a spune că în acest fel se încearcă să se aducă ordine în țara, majoritar catolică. Legea a fost inițiată de președintele Pierre Nkurunziza.

Șeful statului susține că prin declararea căsătoriei drept obligatorii se luptă împotriva poligamiei și a sarcinilor premature. ”Sunt foarte multe căsătorii ilegale, bărbați care trăiesc cu două sau trei femei, iar acestea nu au niciun drept”, a transmis ministrul de interne. Acesta a adăugat că ”sute de eleve rămân însărcinate și nasc copii care fiind în născuți în afara căsătoriei nu au niciun drept în fața legii”.

Potrivit noii legi, cuplurile care nu s-au căsătorit încă, au dreptul să o facă până la sfârșitul anului, în caz contrar există riscul să fie amendați. Pentru cei care nu își permit o nuntă în adevăratul sens al cuvântului, autoritățile au prvăzut și o căsătorie comună.

Măsura este văzută de mulți ca o încălcare a drepturilor omului. ”Puterea nu ar trebui să aibă dreptul să atace doi adulți care au decis să trăiască împreună fără a se căsători”, explică un oficial al unui ONG Local.

You May Also Like

Lasă un răspuns