Trump și Putin ar urma să se întâlnească în Vietnam

Kremlinul a confirmat informația potrivit căreia Trump și Putin ar urma să se întâlnească în Vietnam, dar oficialii americani spun că încă nu au stabilit dacă întâlnirea va avea sau nu loc, scrie CNN.

Oficialii americani lucrează încă pentru a determina dacă o întâlnire între președintele Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin se justifică din punct de vedere a problemelor pe care le au de discutat, a declarat joi secretarul de stat Rex Tillerson.

SUA și Rusia lucrează la o „serie de subiecte sensibile”, însă oficialii nu s-a stabilit dacă este momentul ca cei doi președinți să se întâlnească față în față pentru a le discuta, a mai spus Tillerson la Beijing. „Nu s-a ajuns încă la o concluzie în acest sens”, a declarat secretarul de stat american.

Însă, un reprezentant al președintelui Putin, a spus pentru agenția de știri rusă, Tass, că întâlnirea celor doi șefi de stat va avea loc. „Data întâlnirii este deja convenită, va avea loc pe 10 noiembrie”, a spus consilierul președintelui rus, Yuri Ushakov.

Trump a spus anterior că va încerca să-și asigure săptămâna aceasta sprijinul lui Vladimir Putin în conflictul cu Coreea de Nord, în timpul celei de-a doua întâlniri față în față a celor doi lideri.

Trump a declarat, duminică seara, la bordul Air Force One că se așteaptă ca întâlnirea dintre cei doi să aibă loc în timpul Summit-ului de Cooperare Economică Asia-Pacific care va începe, joi, în Vietnam.

„Vrem ajutorul lui Putin în ceea ce privește Coreea de Nord și ne vom întâlni cu mai mulți lideri diferiți”, a spus Trump în timpul drumului de la Tokio la Honolulu.

Tillerson a enumerat și problemele din Siria și Orientul Mijlociu printre subiectele pe care cei doi lideri le-ar avea de discutat. Întrebat de jurnaliști dacă se va discuta și implicarea Rusiei în alegerile din SUA, Tillerson a răspus că ”e pe listă”.

You May Also Like

Lasă un răspuns